Ta en spökvandring i gamla stan

En spökvandring i gamla stan kan vara både läskig och rolig! Du kan gå en härlig spökvandring i gamla stan med Historiska Vingslag. Stockholms historia är spännande och du kan med denna vandring få uppleva den på ett helt annat sätt. Hos Historiska Vingslag kan ni hitta:

  • Spökvandring med skådespel
  • Möhippa & svensexa
  • Spökmiddag på Sten Sture

När du vandrar längs med gamla stans gator, så har du med dig en guide, i form av Greven. Genom de spöklika gränderna och torg så leder han dig och ditt sällskap runt på en spännande tur.

Vandra i gamla stan och möt spöken från förr

När du går en spökvandring i gamla stan så kommer du att få möta människor från förr, som numera är spöken. De har alla en egen historia att berätta. Du kommer bland annat att få möta pestdoktorn, bödeln Jürgen Homuth och konungamördaren Jacob Johan Ankarström.

I samband med denna vandring, så kan du passa på att boka spökmiddag på Sten Sture. Då är det först en vandring på cirka 1 timme och 10 minuter, som sedan avslutas på den anrika källarrestaurangen Sten Sture. Det var för övrigt här som kung Gustav IIIs mördare Jacob Johan Anckarström satt fängslad.

Spökvandring som passar alla

Att gå en spökvandring, det är något som passar de allra flesta. Det går bra att ta med hela familjen, vännerna eller kollegorna. Vandringen finns även för er som ska ha möhippa eller svensexa. Det går bra att också boka in en privat vandring, om du inte vill vandra tillsammans med andra du inte känner.